Fotokurs/Workshop på Magasinet,
24-26 Maj


Kursledare: Håkan Olsén

Jag har jobbat som professionell fotograf i 30 år. Sverige, Skandinavien och USA. Mode, porträtt, dokumentärt, konstfoto, utställningar mm. Suttit i juryn i Svenska och Nordiska mästerskapen i foto.

I kursen avslöjar jag alla de knep som krävs för att åstadkomma det där lilla extra. Jag lär också ut, för den som önskar, hur man sätter en spännande text till bilderna.
Målsättning med kursen: Under kursen är 100 % fokus riktad mot dig och hur du kan utvecklas och bli en bättre fotograf. Inspiration, glädje, kreativitet och utveckling får vara de nyckelord som gäller under kursen. Att skapa ett beroendeframkallande helt enkelt!
Syfte: I mångt och mycket handlar fotografering om en inre utveckling. Att försvinna från sitt vanliga jag och ta del av en värld som ibland ter sig osynlig för de flesta. Det ligger något i begreppet att man ser världen med andra ögon genom kameraobjektivet. Sedan väljer man själv vilken värld man vill se. Belöningen av att väcka de kreativa frön som kanske legat i träda i decennier är nästan omedelbar.
Fotografering är en lekstuga av oanade mått – från tanke till färdigt material på bara några timmar. Bättre än så kan det knappast bli !

Magasinet - Innehåll & upplägg, PDF »